Takúto dovolenku Vám neponúkne nikto iný

Aj tohtoročné prázdniny ako už 9. rokov predtým začínajú pre CK PAXTOUR Slovakia v Slovinsku. Na brehu jadranského mora v úžasnom prostredí medzi pompéznym Portorožom a malebným Piranom v komplexoch hotelov Bernardin Group si každoročne dávajú stretávku naši klienti – priatelia, ktorí obľubujú relax pri mori v spojení s aktívnym oddychom pri športe. Zo 180 účastníkov tejto veľkolepej akcie aj v tento prvý júlový týždeň mnohí oddychovali na plážach, iní relaxovali vo vírivkách a tí športuchtiví – „trápili“ svoje telo pri svojom obľúbenom športe.

Najpočetnejšia účasť – ako už tradične bola na  amatérskom tenisovom turnaji mužov i žien. Celkovo sa turnaja zúčastnilo 50 hráčov zo Slovenska, Čiech a Rakúska.  Mužská dvojhra sa hrala v 3 kategóriách – tú juniorskú pod 50 rokov vyhral bratislavčan Patrik Kardoš pred mladíkom z Třebíča Zbyňkom Švejcarom. Najpočetnejšiu kategóriu nad 50 rokov vyhral najväčší favorit  Dušan Machala zo Zlína, keď vo finále umnou hrou zdolal húževnatého Milana Rolinca. Novú kategóriu seniorov nad 60 rokov vyhral nenápadný Pavel Saturka z Jihlavy pred nestorom moravského amatérskeho tenisu Honzom Nahodilom. Štvorhru ovládli tiež borci z Moravy, Handlíř / Tauš, ktorí po taktickom boji zdolali novozloženú československú dvojicu Maršalík / Čierny.  Medzi ženami dominovali zasa slovenky, keď sošku za prvé miesto si do Sereďe odviezla Anka Kubánova, ktorá zúročila svoje bohaté skúsenosti a porazila talentovanú a bojovnú Soničku Ondrkalovú. Vo štvorhre žien boli  úspešné bratislavčanky Monika Jakubíkova so Soňou Ondrkalovou, ktoré si poradili s dvojicou  Kubánová / Francová. Menovaní hráči a hráčky si pravdaže odviezli domov krásne sošky, no určite si všetci viezli domov krásne zážitky z ich obľúbeného tenisu, nové priateľstvá a pocit, že tenis je krásna hra v každom veku. Malým bonusom boli aj ceny vo forme víkendových pobytov pre vylosovaných účastníkov  z celého turnaja, ktoré venovala naša cestovná kancelária PAXTOUR Slovakia.

Ďalšou veľmi žiadanou športovou aktivitou počas našej akcie v Slovinsku boli cvičenia jogy s charizmatickým Fredym Ayisim. Ten kto cvičí jogu vie, že Fredy je v tomto obore ozajstnou osobnosťou. Pri tom všetkom zachováva v sebe pokorou, ľudskosť a srdečnosť. Aj práve preto je jeho umenie tak cenené a jeho cvičenia jogy navštevované v takom počte. Je pre nás česť, že už tretí rok sme ho mohli privítať na tejto našej akcii a podľa ohlasov veríme, že ešte pár rokov si naši klienti s ním práve tu v Portoroži zacvičia.

Ak niekto chcel zistiť hranice svojich telesných schopností, mal túto možnosť si každé ráno i predvečer zacvičiť s cvičiteľmi TAM ( Tréningovej akadémie Miletička) Veru, tí, čo túto možnosť využili pochopili, že jednorázové cvičenia nestačia a ak chcú mať postavu po akej túžia, je potrebné do TAM chodiť pravidelnejšie. Možnosti na to sú.

Tohtoročnou novinkou budú a skvelé fit cvičenia na zdravý chrbát so Zuzkou Marošovou. Ohlas na jej skvelé cvičenia sa preniesol až k nám a tak sme radi že ju tento rok budeme môcť v Portoroži privítať.

Kto rád spoznáva krajinu zo sedla bicykla určite privíta denné cyklovýlety s Monikou Drozdovou a Robertom Šimákom nielen do okolia Portorože, ale aj do neďalekého Talianska či Chorvátska. Proste krajinu z bicykla vnímate úplne ináč ako bežný turista. No to pochopí asi len ten – kto to vyskúša.

Keď sme v roku 2010 usporiadali prvý ročník tohto pobytu s možnou účasťou na športových aktivitách, vôbec sme  neočakávali taký úspech. Ako klasik povedal: “ Dobrá vec sa podarila“ No dôležité je, že tejto akcii sa darí aj naďalej… tento rok sme prekonali účastnícky rekord z roku 2018. Pravdaže nie je to len o rekordoch. Najviac zo všetkého teší ten pozitívny ohlas všetkých tohtoročných účastníkov, hlavne tých, čo s nami boli poprvýkrát. Už teraz sa všetci tešíme na budúci rok kedy sa v Portorži opäť stretneme a to v termíne 1.7. – 5.7. 2020. Kapacita hotelov sa nám zapĺňa a tak kto zaváha…veď to poznáte!

Takže vidíme sa opäť pri mori v Slovinsku !